1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Čarli i fabrika čokolade – Tim Barton 2005

Režiser:
Tim Barton
Godina:
2005

Filmofil:
Ocena:
4 Stars
On 23/04/2012
Last modified:25/04/2012

Glumci:

Džoni Dep, Fredi Hajmor, Dejvid Keli, Helena Bonam Karter, Dip Roj, Kristofer Li

Čarli i fabrika čokolade

Čarli i fabrika čokolade

Kada Vili Vonka odluči da pusti petoro dece da obiđu njegovu fabriku čokolade, stavlja pet karata u pet tabli čokolade koje srećni dobitnici treba da izvuku, od kojih je Čarli jedan. Sa njegovim dedom, Čarli i četvoro dečaka obilaze najneverovatniju fabriku ikada. Međutim, neće sve krenuti po planu…

Film Čarli i fabrika čokolade je po uzoru na film iz 1971. godine Vili Vonka i fabrika čokolade. Ukoliko niste gledali, preporučujem. Koliko je Vili Vonka čuven govori informacija da je čak 21 glumaca htelo ovu ulogu, a još čak 5 režisera je htelo da režira film. Ulogu Vonke dobio je na kraju Džoni Dep, koji se spremao za ovu ulogu kući, pred svojom porodicom. Glas kojim govori u ovom filmu je prvo dobio odobrenje od njegove ćerke, pa onda od Tim Bartona. Ovo je peti film koji su zajedno uradili u 15 godina.

Scenarista filma je napisao scenario za film, a da uopšte nije ni pogledao Vilija Vonku iz 1971. godine.  Nestle je dostavio 19850 tabli čokolade za film, a nekih 900 tona lažne čokolade je sipano da bi se napravila čokoladna reka. Dečiji snovi na platu, otprilike.

Dajem filmu ocenu 4, jer mi ne leži Bartonovo režiranje ovakvog filma: možete primetiti dosta mračnog i čudnog u filmu, što je i karakteristično za njegov rad. Ako se već radi o čokoladnim rekama, drveću i zidovima, onda mi nikako ne pristaje i Barton u celoj toj priči. Nadam se da će se barem vama svideti.

Ostavite komentar: